blue

2011-07-30 | 22:09:11


Nikon D90 + Nikkor 18-105mm
Foto&Redigering: Jag

Hittade lite
gamla bilder från april och redigerade dem lite annorlunda, jag tyckte att det blev ganska häftigt! Vad tycker ni? :) Idag har jag varit en runda på Ikea, köpte en lampa till mitt rum som nu står på mitt nattycksbord (stavas det så?) Har även bestämmt lite planer för veckan som kommer, men det tänker jag inte berätta nu!

29 juli

2011-07-29 | 23:19:23
Tyvärr blir detta ett bildlöst inlägg, för jag är trött och vill sooova!
Ny header, och om ni trycker på min 'profilbild' så kommer 'om mig' fram igen! :) Idag har jag och mamma målat klart lekstugan, nu är den grå och det blev mycket fint. Jag kommer nog ha träningsvärk i min arm för jag stod och målade högt upp hela tiden, haha. Tråkigt inlägg detta, men nu ska jag sova. Godnatt! :)

målning & makeover

2011-07-28 | 23:02:14


bara för att jag tog en bild som är sådär ganska tråkig med en blåaktig ton

Igår var jag först i stan med Hille sen åkte vi till en tjejkväll som blev lyckad, hillevi sov här sen och imorse så satt vi och tittade i gamla skolkataloger, haha! Det var mycket intressant att titta på gamla bilder... heh. Idag har jag även målat min 'lekstuga', från gul till grå. Och nej, den är inte nån liten med massa spindelnät, haha! Den är faktiskt ganska 'stor', jag ska total renovera den inne också, jag ska måla väggarna vita och sy gardiner och sådant. Så sen tänkte jag tvinga Hillevi att sova där ute, mohaha! Jag tror jag ska ta 'före & efter' bilder så ni får se makeovern, haha :D


oj, märkte det nu det fanns många 'haha,hehe' i denna lilla texten... ;)


Home sweet home!

2011-07-26 | 19:25:51

Nikon D90 + Nikkor 18-105mm
Foto/På bilden/Redigering: Jag

Efter en
och en halv vecka i stugan så är det så himla skönt att komma hem! Dessutom så är det mycket finare väder här än i Halmstad. Vi har hunnit hitta på mycket när vi va i stugan, vi var i Båstad, Torekov, Falkenberg, Kungsbacka, Mellbystrand, Skummeslöv och Ullared! Tror inte jag har glömt nått ställe nu, men men! Nu ska jag gå och titta lite på tv tror jag, hoppas att det finns nått intressant! :)

SVAREN

2011-07-26 | 18:14:51

Äntligen kommer svaren till frågestunden upp, fick ihop några frågor iaf! :D

FOTOGRAFERING m.m..
Hur länge har du fotograferat?
- Jag började fotografera när jag köpte min första kamera, en digital kompaktkamera. Den köpte jag våren 2009, så det blir väll ungefär två år!
När fick du din kamera?
- Fick och fick, jag betalade faktiskt halva kameran själv. Den 25 februari 2011 :)
Vet du hur mycket den kosta?
- Den kostade 8000 kronor.
Din favoritbild?
- Denna bilden fick nog bli min favoritbild, jag tog den bara för någon dag sen och jag tycker det ser häftigt ut med korna uppe på backen och ja jag gillar den helt enkelt! :) 

Nästa köp? (i fotoväg)
- Jag har lite fotogrejer som ska inskaffas, men när det vet jag icke! Men de är följande: reflexskärm 5i1 56cm, closeup-filter +10, Nikkor 50mm f/1.8!
Anser du att fjärren Nikon ML-L3 var ett bra köp och fungerar den som den ska - inga problem alltså?
- Ja, den fungerar jättebra och jag rekommenderar den verkligen!
Vad anser du att är det bästa med fotografering?
- En svår men bra fråga, men det måste nog va att stå med kameran i handen och ha en trevlig person framför kameran som så gärna vill bli fotograferad och nästan inte kan stå stilla när den tittar på bilderna för att den gillar dem så mycket! Då blir jag glad! :)
Vad är din starkaste foto-sida?
- Detta är ingen fråga som jag egentligen kan svara på, denna frågan skulle jag vilja ställa till er! Enligt mig själv så tycker jag att jag är ganska bra på porträtt, det är även det som jag tycker mest om! :)
Siktar du in dig på en fotografutbildning och ser du dig själv som en fotograf om några år?
- Det är klart att jag vill bli fotograf, men det är så många som vill det så det blir nog bara svårare och svårare. Men jag lutar väll lite åt att gå en medialinje på gymnasiet och efter det så får jag helt enkelt se vad som händer!
Vilket photoshop andvänder du?
- Jag andvänder mig av Photoshop Elements 8
Vilka bloggar läser du?
- Jag följer ett antal bloggar och har gjort det ett tag. De är: NRphotos (Naemi, min kusin), photobymadeleine, Tinkerbella, Michaela Dahlström, Lefoto, Nevnarien, mm.

MIG
Vilken är din favorit film?
- Twilightserien, äälskaa!
Varför gillar du converse så mycket?
- De är snygga, sköna, passar till allt, finns i många olika färger och former!
Har du syskon?
- Japp, en lillebror. Felix, 13 år.

nämen titta, där har vi ju han! Min lilla (eller inte så liten längre) lillebror!

Har du någongång varit utomlands, Vart?
- Ja, det har jag! Jag har varit på Cypern 3 gånger, Thailand 1 gång, England 1 gång, Turkiet 2 gånger och sen i Danmark och Tyskland ett antal gånger! :)
Vilket är ditt favoritdjur?
-
Apor, hihi! de är så sjukt coola! :D
Hur lång är du?
- Jag är hela 181 cm lång!
Din favoritlåt just nu?
- Jag har faktiskt ingen favoritlåt, mina kompisar säger att jag är 'efter' med alla låtar för att jag hittar dem så långt efter dem.. hehe, ;)
Din favorit färg?
- Hmm, ljusrosa & vit! :)
Hur gammal är du?
- 15 år!
Går du på någon sport?
- Yes, innebandy!
Om du fick vara kändis för en dag, vem skulle de då vara?
- Jadu, svår men bra fråga! Jag skulle nog vilja vara någon känd fotograf och se hur det verkligen är att jobba som en professionell fotograf! :D
Gillar du glass?
- JA! :D


Del 3

2011-07-22 | 08:00:00

Syskonen och resekamraterna i London, Amanda och Tilda. Tycker faktiskt om dessa bilderna väldigt mycket! :)

Del 2

2011-07-21 | 08:00:00
Nikon D90 + Nikkor 18-105mm
Foto: 2 första: jag, tredje: bror

Bild1: London Eye
Bild2: En av många utsikts bilder från när vi åkte 'pariserhjulet', eller 'londonhjulet' kanske man ska kalla det!
Bild3: En trött Felicia efter en tidig morgon (klockan 3..), duktig fotograf Felix!

Tidinställt inlägg.
Del 2 består av bilder från London Eye endast, jag som är höjdrädd kände ingenting när vi åkte. Det tog 35 minuter att åka runt hela och man kände nästan inte att det rörde sig. Hjulet stannade sällan, så man fick gå på och av i farten, de gick även in med speglar och tittade runt i vaje 'box' innan nya passagerare steg på, antagligen för att det inte skulle finnas något farligt i 'boxen', som tex en bomb kanske! ;) Och för er som undrar varför vi var uppe klockan 3 på morgonen, även dessa bilderna är från första dagen så vi hade flygit till London på morgonen!

bara lite sådär nyttigt babbel...

2011-07-19 | 21:15:46


har inga bilder på denna datorn, därför fick jag ta en bild från arkivet som jag hade tänkt lägga upp men sen ångrade jag mig för ja, inta så bra kvalite.. ;)

Täckingen här ute i Halmstad är inte bra, haha. Det tar en evighet att gå in på en ny sida. Och såklart så är den bästa täckingen utomhus, nu på kvällen när det börjar bli lite kallare så har jag en stor filt om mig, fast jag fryser ändå.. Idag har vi varit i Båstad och Torekov, toppen fin dag idag. Sol, sol och värme! treevligt. Naemi kommer kanske ut någon dag i veckan också, jag hoppas på det iaf!

Och ni som undrar, frågestunden, jag kommer besvara frågorna när jag kommer hem, men jag meddelar alla som har ställt någon fråga när svaren är uppe! :)

Jag har ännu en fråga, vad tycker ni hittils om London bilderna? :)


Lite grönt

2011-07-19 | 08:00:00


Nikon D90 + Nikkor 18-105mm
Foto: Jag

Tidinsällt inlägg.
Några bilder som jag tog för några dagar sen, jag låg på en handduk mitt på ett plätt inne i byn med jättehögt gräs. Just då kom några gamlingar cyklande förbi och glodde på mig, haha. Men som ni vet, de bästa bilderna kommer från de uddaste vinklarna! :) Just nu befinner jag mig nog i stugan, så som jag har sagt innan så blir det ganska dålig uppdatering under denna veckan. Men jag hoppas verkligen att ni stannar kvar! :) 

Del 1

2011-07-17 | 08:00:00

Nikon D90 + Nikkor 18-105mm
Foto: Jag
Bild1: Big ben
Bild2: Från toppen av en röd buss!
Bild3: Jag och Tilda med kamerorna i högsta hugg, även denna från toppen av en röd buss!
Bild4: Trafalgar square, nedräknaren till OS i London.

Tidinställt inlägg.
Jag kom på att jag inte hade lagt ut några bilder från när min familj och en annan familj var i London i maj. Det var en jättetrevlig resa och det var kul att se allt man hört om med egna ögon. Det är en mycket fin stad med otroligt trevliga och vänliga männsikor. Vi stod med våra resväskor och en karta och försökte hitta vårt hotell, då kom en kille fram till oss och frågade om vi behövde hjälp. Sen visade han oss till hotellet, sådant händer ju nästan aldrig här hemma i Sverige!

in halmstad

2011-07-16 | 19:19:22

Är i Halmstad nu, ska stanna här i en vecka om inte mer. Sitter just nu och tittar på fotboll, Sverige mot Frankrike. Mycket spännande match! Har gjort några tidinställda inlägg som kommer komma upp under veckan, bilder från london tex! Så om ni vill se dem, så håll utkik! :D Nu ska jag fortsätta titta på fotbollen, de sista minuterna kvar nu! Ha en trevlig lördagskväll! :)

Glöm inte!

2011-07-15 | 22:19:51
Glöm inte frågestunden nu! Ni kommer ha ett tag på er iom att jag åker till stugan i Halmstad imorgon och stannar nog där ett tag. Så fortsätt fråga på! :D Hoppas att jag får ihop några frågor till iaf!

rain, rain, rain

2011-07-15 | 20:30:20


Nikon D90 + Nikkor 18-105mm
Foto: Felicia Lilja (jag)

Idag när det regnade så såg jag dessa fina droppar och bubblor i poolen, så jag tog kameran och paraplyet och knäppte några bilder. Jag lyckades fånga några droppar men inte på så nära håll, här ovanför ser ni tre bilder av resultatet. Jag tycker faktiskt att de blev ganska bra, min favorit är den i mitten. Vilken är din favorit? :)

Fler läsare?

2011-07-14 | 23:34:19
Vill du också ha fler läsare? Tryck då HÄR så hittar du en jättebra hemsida som är helt gratis och verkligen funkar! Jag lovar din statistik kommer att åka upp i taket. Så ännu en gång tryck HÄR för en säker biljett till fler läsare ;)

Farmor&Farfar

2011-07-14 | 11:53:37

En blid jag tog på min farmor och farfar när vi var i göteborg och hälsade på kusinerna, just den här bilden är tagen i botaniska trädgården! Nu ska jag snart åka hem till Hille, sen ska vi åka vidare och titta på bio. Idag blir det Harry Potter och dödsrelikerna del 2! :)

Frågestund

2011-07-13 | 22:59:06


Jag tänkte testa något nytt, en frågestund! Så nu hoppas jag att jag får in några frågor iallafall, så fråga på nu! :)


trettondejuli

2011-07-13 | 19:53:26

ära Säger grattis till min kära kompis Hillevi som fyller hela 15 bast idag! :D
Inte den bästa bilden, kvaliten, fokus är heeelt feel, men jag tyckte att den var lite gullig så jag tog den ändåå! Min bror har lånat harry potter och dödsrelikerna del 1 (jag har redan sett den en gång på bio) men jag tänkte ändå ta och titta på den nu. Den var ju faktiskt väldigt braa!

live

2011-07-12 | 21:27:39

Nikon D90+Nikkor18-105mm
Dagen
har gått mycket fort, fick hem mina bilder från fujidirekt som jag beställde i torsdags så nu har jag nya fina sommarbilder på 3 av mina 4 väggar! Har även blivit medlem på twitter och fattar absolut ingenting.. Men man lär sig väll! Nu ska jag slänga mig i sängen och se om det finns nått att glo på tv, ciao!

I ♥ converse

2011-07-11 | 23:08:15


Nikon D90 + Nikkor 18-105mm
Foto: Jag
På bilden: Min samling av converse

Haha,
denna bilder är ganska komisk egentligen. Liksom det är ju bara några skor? Men det är inte vilka skor som helst.. det är ju converse! Igenom åren då jag har blivit fast vid dem har samlingen blivit 6 st. Hade även ett par militärmönstrade men de gav jag bort för de var för små. Tidlösa, grymt snygga, jag bara äälskar deem!

in the water

2011-07-11 | 16:46:43

Nikon D90 + Nikkor 18-105mm
Foto: Jag
Modell: Mollie (kusin)

Inte den bästa bildkvaliten
precis men, men! Har fixat ännu lite till med designen nu, när det går bra är det kul. Ska snart iväg och klippa mig, det behövs!

au coucher du soleil

2011-07-10 | 21:48:30

Nikon D90 + Nikkor 18-105mm
Foto: Jag
Modell: Jessica

En bild jag
knäppte på fina Jessica på stranden i Halmstad. Naemi med familj var här en runda idag, vi fikade och hade det trevligt. Ny vecka igen, det känns som att hela sommarlovet bara flyger förbi..
Har även fixat den nya desigen nu, om ni inte ser den så tryck på f5! Jag tycker faktiskt om den för en gångs skull, den känns fräsch och trevlig! Vad tycker du? :)

annafeliciarosanderlilja

2011-07-09 | 21:54:25

Nikon D90 + Nikkor 18-105mm
Ett självporträtt taget för någon vecka sen, har gjort tonerna lite varmare och jag tycker faktiskt om att den ser så varm ut! En mycket slapp dag idag, har inte hittat på ett dugg förutom att bada då.. Just nu sitter jag och beställer hem lite bilder, de jag har på mina väggar nu börjar bli tråkiga så jag utnyttjar ännu ett erbjudande!
Nu ska jag börja pilla på en ny design, men jag har absolut ingen aning om hur den ska se ut..

stugan

2011-07-08 | 19:51:12

Om det är nån som har undrat var jag har befunnit mig den senaste veckan så har jag varit i Halmstad med 3 vänner, hillevi, jessica och matilda. Vi har haft det riktigt toppen, fotat, lagat mat, badat, joggat, shoppat och massa mer! Men nu ska jag börja blogga igen.. har sagt det flera gånger nu men jag ska göra en ny design och börja! :)

Äntligen!

2011-07-02 | 22:46:25


Bloggen har varit väldigt tom nu ett tag, men det ska jag ändra på nu tänkte jag! Bilden kommer från Halmstad, spenderade tid med mormor och morfar där lördag till torsdag, mycket trevligt!
Idag har jag fikat med bästaste Hillevi, cyklat, geggat, slappat, svettats (heh, det är varmt ute!). Men nu ska jag gå och lägga mig, godnatt!


hemma

2011-07-01 | 23:00:50
Hemma från Halmstad igen, kom hem igår men har inte orkat va inne på datan. Mobilbloggar från soffan nu, tittar på tårtdekoratörerna & innan dess var det cake boss! Båda programmen handlar om tårtor, roligt att titta på! Men nu ska jag gå och lägga mig, godnatt! :)

.

2011-07-01 | 18:55:00